کاردرمانی ذهنی چیست؟

· 1 min read
کاردرمانی ذهنی چیست؟

تمامی خدمات این سایت متعلق به محمد مهدی خاتمی-اکوپیشنال تراپیست-دارای مجوز‌‌‌‌های لازم از انجمن علمی کاردرمانی ایران می‌باشند و فعالیت‌‌‌‌های این سایت کاملا علمی وقانونی است. ♦ تشخیص بینایی طبق نظر Gille Spie تشخیص بینایی جزئی از درک بینایی است و با شروع آموزش خواندن مرتبط می‌شود. کاردرمانی به عنوان یک رویکرد درمانی کل‌نگر با آگاهی از اینکه بدن و ذهن هر دو باید در نظر گرفته شود، فرد را به عنوان یک موجود به هم پیوسته و یکتا مورد بررسی قرار می‌دهد. کاردرمانگر با در نظر گرفتن ارتباط بین جسم و ذهن از روش های متفاوتی برای را برای کمک به تقویت ارتباط بین این جسم و ذهن بهره می برد. در کاردمانی کودکان ، ما با هم یک برنامه مداخله فردی ایجاد می کنیم تا فرزند شما بتواند از پتانسیل کامل خود استفاده کند.
این محدودیت ها می تواند به طرق مختلف ظاهر شود، مانند مشکلات خاص با زبان گفتاری و نوشتاری، هماهنگی، کنترل خود یا توجه و تمرکز. چنین مشکلاتی به تکالیف مدرسه نیز کشیده می شود و می تواند مانع یادگیری خواندن، نوشتن یا انجام مسایل ریاضی شود. کاردرمانی ذهنی و درمان بیماران در درمانگاه های تهران و سایر شهرستان ها انجام می شود. همه افراد در صورتی که توانایی رفت آمد به مراکز خصوصی یا دولتی را ندارند، کاردرمانگر ها را به خانه خود دعوت می نمایند تا درمان بیماران خود را از این طریق انجام بدهند.
اتاق های حسی مکان هایی هستند که افراد می توانند برای احساس امنیت به آنجا بروند.این اتاق ها اغلب دارای ابزاری برای کمک به تشنج زدایی و ایجاد حس آرامش هستند. استفاده از این مفهوم ساده به کاهش چشمگیر سطح انزوا و خودخوری در برخی از بخش ها کمک کرده است. و هرگونه بیماری ها و اختلالات و عارضه هایی که باعث مشکل در روند رشد شناختی و ذهنی کودک شوند. چهارمین تغییر در شناخت این است که تفکر تمایل دارد چند بعدی شود، نه اینکه محدود به یک موضوع واحد باشد.


این کودکان مشکلات شنیداری و بینایی دارند و در درک و شناخت محیط پیرامون خود نیز دچار مشکلاتی می باشند. اما افرادی که در حوزه کاردرمانی ذهنی فعالیت می‌کنند بیشتر بر روی مهارت های ظریف و حرکتی و ذهنی تمرکز می کنند تا مهارت های حسی و درکی آنان را مانند مهارت‌ های شناختی و بینایی و پردازش حسی را افزایش بدهند. تقویت مهارت های ارتباطی ، بهبود مشکلات حسی و تقویت مهارت های ترسیمی و رشد نقاشی از جمله فواید کاردرمانی ذهنی هستند که با مراجعه به کلینیک کاردرمانی لبخند در شرق تهران ( کاردرمانی در پیروزی ) می توانید از آن ها بهره مند شوید. توانبخشی شناختی کودکان در زمینه مهارت های ذهنی و کارکردهای اجرایی مغز در کودکان فعالیت می نماید. کاردرمانان ذهنی با تجربه با استفاده از رویکردهای شناختی به درمان کودکان با اختلالاتی نظیر اوتیسم، بیش فعالی ، اختلال یادگیری و SPD و… می پردازند. با استفاده از مدالیته های مختلف درمانی و استفاده از ابزار های طراحی شده در توانبخشی ذهنی کودکان مانند سنسوری روم، اتاق شنیداری و اتاق تاریک می توان به بهترین نتیجه درمانی در کودکان با اختلالات خاص دست یافت.
کودکانی که دچار اختلالات ذهنی هستند باید بیاموزند تا چگونه از حواس خود استفاده کنند. کاردرمانگر از وسایل و روش های مختلف تحریک پذیری حسی کودک را افزایش داده و از این طریق به بهبود مهارت های ذهنی_درکی وی کمک می کند.  کاردرمانی ذهنی در منزل  می تواند به کودکان در موارد زیر کمک کرده تا به نقاط عطف رشد شناختی و ذهنی خود برسند. تمامی کاردرمانگر ها برای داشتن روند درمانی و کاردرمانی ذهنی بسیار مناسب و ایده آل، نیاز به تجهیزات بسیار تخصصی دارند تا بتوانند از طریق آن مهارت های بیمار را ارزیابی کنند. آن ها تجهیزات تخصصی را در اختیار بیماران قرار می دهند تا روند بهبود درمان آن ها سرعت پیدا کند.
این دانش به آنها کمک می کند تا مهارت هایی را که برای زندگی مستقل در مبتلایان به اوتیسم و سایر اختلالات رشد وجود دارد را ارتفاء دهند. کاردرمانگر هر چیزی را که مانع انجام فعالیت های طبیعی شخص باشد تغییر میدهد. کودک در طول زندگی خود از مراحل مختلف عبور می‌کند مانند گذار از یک مقطع تحصیلی به مقطع دیگر یا پیدا کردن شغل در هر مرحله از زندگی کودک با فعالیت و تجربیات جدیدی مواجه می‌شود که ممکن است کودک را دچار چالش کند. استفاده از رویکرد های شناختی باعث می‌شود کودک در هر مرحله از استراتژی شناختی مناسبی استفاده کند. تعمیم دهی به توانایی فرد در انجام هر آنچه که در محیط درمانی آموخته در یک محیط و فعالیت دیگر گفته می‌شود.
در حالی که کودکان تمایل دارند به موضوعات در یک زمینه فکر کنند، نوجوانان می توانند همه چیز را از دریچه های پیچیده تری ببینند. نوجوانان خود و دیگران را با واژه های متمایزتر و پیچیده تر توصیف می کنند و به راحتی می توانند مشکلات را از منظرهای مختلف بررسی کنند. اینکه فرد بتواند درک کند که شخصیت افراد یک طرفه نیست یا اینکه موقعیت های اجتماعی بسته به دیدگاه افراد می تواند تفسیرهای متفاوتی داشته باشد به نوجوان اجازه می دهد روابط بسیار پیچیده تری با افراد دیگر داشته باشد. ثانیاً، هنگام گذر از دوران نوجوانی، افراد بهتر می توانند در مورد ایده های انتزاعی فکر کنند.
در این سطح حرکات کودک معنا ومفهوم درکی وشناختی دارد وبیشتر جنبه‌‌‌‌های حرکتی که همراه با برنامه ریزی وطرح است.مناسب برای کودکانی که به مهد کودک میروندو نیازمند مهارت‌‌‌‌های سطح بالاتر میباشند. به صورتی که به قطعیت می‌توان گفت جلسات درمانی در کلینیک هر چند لازم و ضروری هستند، اما به هیچ وجه کافی نیستند و لازم است تمرینات در خانه هم انجام شود. بسته به تشخیص درمانگر ممکن است تمرینات کلینیک در خانه تکرار شود یا برای برای خانه هم تمرینات جداگانه تجویز شود. هر چه در خانه تمرینات بیشتری انجام شود، پیشرفت کودک بیشتر بوده و راحت‌تر می‌تواند مفاهیم آموخته شده را در محیط خانه و سایر مکان‌ها اجرا نماید. رویکرد درکی حرکتی کمک می‌کند که فرد موقعیت اشیا را نسبت به همدیگر درک کرده و همچنین موقعیت خود را نسبت به هر یک از اشیای محیط درک کند. این رویکرد به بهبود آگاهی فرد از بدن خود ، رفع مشکلات حسی و همچنین بهبود ادراک فضایی کمک خواهد کرد.
هدف از کاردرمانی ذهنی بهبود ضعف های کودکان در انجام کارهای ضروی و روزمره و تقویت توانمندیهای آن ها برای بهبود کیفیت زندگی آن ها و حضور موثرتر در جامعه است. کاردرمانی ذهنی به تکنیک‌هایی گفته می‌شود که بیشتر در مورد کمک به کودکان کم توان ذهنی و خانواده‌های آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع برنامه‌هایی که در کاردرمانی ذهنی برای هر کودک تدوین می‌شود به رابطه ذهن کودک کم توان با جسم، حرکت و گفتار او بسیار دقت شده و در همین راستا تمرینات آماده می‌شود. اختصاصا روی جنبه های شناختی( توجه، حافظه، حل مسأله، کاردهای اجرایی) متمرکز است.
در کاردرمانی ذهنی غرب تهران و شرق تهران با استفاده از امکانات اتاق تاریک، تعدیل شنیداری و…. اگر شما یا کی از عزیزانتان نزد متخصص کاردرمانی ذهنی می روید، دانستن نقش آنها می تواند به شما کمک کند تا بهترین مراقبت را انجام دهید. بطور کلی کاردرمان ذهنی هم در کودکان و هم بزرگسالان بسیار کاربرد دارد و در تمامی اختلالاتی نظیر اتیسم، بیش فعالی، سندرم ها، اختلالات حسی حرکتی و هم بیماری ها و اختلالات بزرگسالان کاربرد دارد.
کودکان دو ساله باید بتوانند 100 تا 150 کلمه را بفهمند و روزانه حدود ده کلمه جدید اضافه کنند. آنها شروع به درک برخی از جنبه های معمولی زندگی روزمره می کنند، مانند خرید و گفتن ساعت. تقلید صداهای حیوانات؛ مرتبط کردن نام ها با اشیا؛ ایجاد وابستگی به اشیا، مانند اسباب بازی یا پتو؛ را تجربه کنند و هنگامی که از والدین خود دور هستند، اضطراب جدایی را تجربه می کنند. می تواند دستورالعمل هایی را دنبال کند که شامل دو کار مختلف است، مانند برداشتن اسباب بازی ها و قرار دادن آنها در یک جعبه. او در محیط زندگی و کار فرد تغییراتی میدهد تا کودکان بهتر بتوانند زندگی کنند.